About Nevza

xxxxx

Tävlingarna

På varje deltävling är det åtta herrlag och åtta damlag som gör upp. I Göteborg 2015 är det 12 lag per kön och på SM är det alltid 32 lag som får plats. I år avgörs SM i Falkenberg. Startfältet inför varje deltävling presenteras måndag eftermiddag samma vecka som deltävlingen och baseras på entrypoäng. Dessutom ges vinnarna på Challenger, som är nivån under elittouren, möjlighet att spela. Wild Cards kan också delas ut till varje deltävling.

Vid åtta lag per kön spelas totalt 26 matcher under tre dagar innan de två segrande lagen är korade. Damer och herrar tävlar tillsammans, vilket innebär att publiken får se dam- och herrmatcher om vartannat.

Det avslutande evenemanget på touren kallas för Tourfinal, och är tillsammans med SM det mest prestigefyllda man kan vinna som elitspelare i Sverige. Tourfinalen avgörs 2015 på Rådhustorget i Umeå.

För publiken

Tillsammans med våra partners bjuder vi på entrén till varje deltävling.

beachbilder-106

Livsstilen

Swedish Beach Tour består av så mycket mer än livesportupplevelsen. En stor del av tourens dragningskraft ligger i beach- och sommar kulturen. Beachvolleyn har attraktionskraften och trendigheten från sol, bad, musik och unga människor samtidigt som idrotten är krävande, seriös och ren från våld, droger och dopning. Matcherna spelas på tillfälligt uppbyggda arenor som innehåller såväl läktare som sponsorby och servering där vi tillsammans med våra sponsorer strävar efter att skapa ett riktigt bra beachhäng.

IMG_4470